Vec BV logo

Meer informatie nodig?

Bel ons: +31 (0)512 510035

Luchtbevochtiging

Een gezonde en prettige werkomgeving hangt af van vele factoren. Voldoende ventilatie en een prettige werktemperatuur zijn zaken waar men als eerste aan denkt. Een goede luchtvochtigheid wordt echter vaak vergeten. Toch is dit een belangrijke voorwaarde voor een gezond/stofarm arbeidsklimaat en een efficiënt werkproces.

Een optimalisering van de luchtvochtigheid is belangrijk in productieprocessen bij onder andere timmerindustrie (voorkomen van krimp in werkstukken) en bij verfspuiterijen/lakkerijen (optimaliseren van het droogproces; 'flash off').

Kwaliteitsverbetering en prettig werkklimaat

Kwaliteit van werkstukken heeft direct te maken met een goede 'vochthuishouding'. Applicatie- en droogprocessen van watergedragen verven zijn erg gebaat bij een geoptimaliseerde luchtvochtigheid; KOMO gecertificeerde bedrijven dienen zich zelfs te houden aan regels ten aanzien van luchtbevochtiging om de kwaliteit van hun eindproduct te garanderen.

Advies en maatwerk

Het inzetten van een perslucht- of hogedruk luchtbevochtigingssysteem is altijd afhankelijk van factoren waaronder inhoud van de ruimte, vochtvraag, aanwezige afzuigsystemen, type productieproces, enzovoort.

Op basis van een aantal stappen adviseren wij graag welk systeem het beste binnen uw bedrijf past. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Contactgegevens

Vec BV

Solcamastraat 25
9262 ND Sumar

T +31 (0)512 510035
F +31 (0)512 547950
E info@vec.eu

Copyright © 2001 - Vec BV - Powered by TJ Webstudio